Cheia

15-16 Martie 2008

Weekendul trecut am ajuns iar la Cheia, bineinteles cu gasca … Wild Hogs. Am mers asa mai mult sa ne relaxam si sa o sarbatorim pe Ana cu tortul si gratarul de cuviinta pentru ca saptamana trecuta a fost ziua ei.

Multe nu sunt de spus despre aceasta iesire pentru ca mai mult am mancat si dormit decat am umblat pe „coclauri”. Vreau mentionez, pentru ca nu am facut-o pana acum desi am mai scris depre Cheia, ca orasul/satul/statiunea/localitatea (pentru ca nu prea inteleg ce este) Cheia are si cateva obiective turistice de oferit pe langa statiunea in sine si apropierea de masivul Ciucas.

Primul ar fi o expozitie permanenta cu flori de mina ce apartine de Muzeul Judetean de Stiintele Naturii unde putem vedea cateva (pentru ca nu sunt prea multe) flori de mina, roci si cum spunea un „cunoscut” multe, multe pietre. Intrarea costa 2 lei si se pot cumpara si ceva suveniruri de la magzinul muzeului. Apoi avem Manastirea Cheia, o manastire de călugări ce poarta hramul Sfintei treimi, Muzeul de Antropologie „Francisc Rainer” gazduit de o frumoasa casa turn si bineinteles antenele acelea mari pe care toata lumea le observa si se intreaba ce sunt.

Cam astea sunt obiectivele turistice ale zonei la care se mai adauga masivul Ciucas si la 8 km distanta de Cheia avem manastirea de maici Suzana.

Cam atat despre Cheia deocamdata,

                            Cheia 1

                                Cheia 2

           Cheia 3 Cheia 4

                              Cheia 5

Reclame

3 răspunsuri to “Cheia”

  1. Biserici Fortificate I « Says:

    […] cont de cele spuse mai sus cea mai protrivita destinatie nu putea fi decat Cheia (prieteni stiu de ce) dar pentru ca  prea multe in zona oricum nu sunt de facut iar noi facusem si […]

  2. andeea Says:

    cea mai frumoasa plimbare nu poate fi altundeva decat la cheia. sa va plimbati prin padure sa vizitati muzeul flori de mina si manastirea cheaia. privelistea este foarte placuta! nu ratati aceasta plimbare!

  3. andeea Says:

    vreau sa mai merg odata acolo am mers acum….. 2 ani cand avream 3 ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: