Raul Sadului sau altfel decat dincolo…

Weekendul trecut, adica 18-20 Ianuarie 2008, am fost plecat cu firma in team building la Raul Sadului. Raul Sadului, pentru ca despre asta o sa va vorbesc si nu despre team building este o localitate de munte in judetul Sibiu. Destul de izolata ca si asezare avand in vedere ca singurele retele telefonice functionale in zona erau ZAPP-ul si bineinteles Romtelecom (adica cablu tata), fapt confirmat la fata locului.

Zona este foarte frumoasa si primitoare, asta se datoreaza si faptului ca este mai greu accesibila … adica din DN sunt vreo 30 de KM de mers pe un drum nu tocmai lin pana in localitate, drum care am inteles ca da in vestita sosea Transalpina (este cea mai înaltă şosea din România,) si ajunge prin Voineasa pe Valea Oltului. Satul este unul tipic Marginimii Sibiului, case cu porti mari la intrare si viu colorate. Stradutele chiar si cea principala sunt foarte inguste si mai toate in panta.

Cazare in zona gasiti insa nu din abundenta ca in alte zone dar acolo unde gastiti preturile si conditile sunt decente iar in ceea ce priveste mancarea pot sa spun ca este de nota 10. La pensiunea Nora unde am stat noi mancarea  fost excelenta, te lingeai pe degete de buna ce era.

Imprejurimile sunt foarte frumoase si usor accesibile la pas, se pot face trasee catre :

 • cea mai veche hidrocentrala din Romania (Sadu I)
 • lacul de acumulare de la Gatul Berbecului
 • statiunea Paltinis (cea mai inalta din tara)
 • rezervatia naturala de pe vârful Cindrelu’ (plante unice in Europa)

Pe langa toate acestea noi am reusit sa mai vedem o pastravarie (cei drept fara pastravi in ea ca de, este iarna si ingheata in bazine) si 2 cascade in timpul plimabarilor prin zona, cunoscute de localnici sub denumirea de cascada Mica – cea mai din aval si cascada Mare – cea mai din amonte.

Cu siguranta la vara ma voi intoarce in zona pentru ca vreau sa ma bucur mai mult de frumusetile oferite.

100_0091 101_0110 101_0106
100_0096 101_0121 101_0117
DSC00806 DSCF2921
geo_pitic_600x800
101_0149 IMG_0460
CTB08_136
Multumesc colegilor pentru poze.

Reclame

4 răspunsuri to “Raul Sadului sau altfel decat dincolo…”

 1. Sibiu: Râu Sadului « Digital Guide 2.0 Says:

  […] şi hidrocentrale din lungul râului. Mai multe despre atracţiile antropice ale zonei puteţi citi aici, la un partener de […]

 2. Sibiu: Râu Sadului Says:

  […] şi hidrocentrale din lungul râului. Mai multe despre atracţiile antropice ale zonei puteţi citi aici, la un partener de […]

 3. filip Says:

  „Satul este unul tipic sasesc, case cu porti mari la intrare si viu colorate… ” o inexactitate mareata… Ce sa caute sasii pe Valea Sadului? Satul e unul tipic Marginimii Sibiului – zona de sate romanesti foarte vechi, de unde acestia au „coborat” la ses.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: